Bloedbeeld, Antibiotica en diabetische voet - Praktijkassistenten

Bloedbeeld, Antibiotica en diabetische voet - Praktijkassistenten
29/04/2021 18:00 - 20:00
Doelgroep:
Praktijkassistenten
Organisatie:
Eerstelijns Business Center
Locatie:
Webinar - MS Teams
Aanvang:
18.00-20.00u
Extra info:
Deze scholing wordt online gegeven via MS Teams.
Inlichtingen:
cholingen@hozl.nl
Accreditatie:
Geaccrediteerd voor 4 punten KABIZ.

Als doktersassistente heb je veel contact met patiënten over de werking en bijwerking van medicijnen. Deze gesprekken gaan bijvoorbeeld over het gebruik van B12 of ijzer bij bloedarmoede. Dit komt relatief vaak voor en daarom is het eerste deel van deze nascholing gewijd aan afwijkingen bij rode en witte bloedcellen en bloedplaatjes. Tijdens deze nascholing zullen we ingaan op alle typen bloedcellen en welke bekende ziektebeelden hierbij passen. Denk dan bijvoorbeeld aan bloedarmoede of leukemie. Ook de meest voorkomende medicijnen zoals ijzer en b12 worden behandeld.  


Het andere deel van dit tweeluik gaat over antibiotica. Bij de behandeling met antibiotica is het vooral van belang dat de juiste kuur wordt voorgeschreven en dat de patiënt de kuur helemaal afmaakt. Dat laatste zal de patiënt eerder doen bij een goede voorlichting van iemand waarvan de patiënt merkt dat deze ‘boven de stof’ staat. In de nascholing worden de verschillende groepen antibiotica behandeld en wordt de werking van antibiotica op een overzichtelijke manier gebracht. Bij een patiënt met suikerziekte kan een klein wondje op de voet uiteindelijk tot amputatie leiden. Hoe kan dit voorkomen worden? Welke metingen en protocollen worden er gebruikt? Belangrijk is daarbij wat jij als doktersassistent kunt doen om te voorkomen dat patiënten uit de praktijk een wond aan de voet krijgen of te lang doorlopen met een wond aan de voeten. 

 

De data voor deze scholing zijn: Donderdag 29 april & woensdag 19 mei 2021.


Locatie:

  • Webinar - MS Teams
  • Online scholing
  • Wanneer u zich heeft ingeschreven voor de online scholing: Selecteer "Mijn Scholing" Selecteer de scholing waar u aan deelneemt voor verdere instructies.