Nieuwe NHG-standaard DM2

Nieuwe NHG-standaard DM2
13/10/2021 19:00 - 21:00
Doelgroep:
Huisarts, POH-S, Waarnemers - HIDHAs
Organisatie:
Huisartsen Chronische Zorg
Locatie:
Webinar Geek
Aanvang:
19.00-21.00
Extra info:
Deze scholing wordt online gegeven via Webinar Geek.
Inlichtingen:
Scholingen@hozl.nl
Accreditatie:
Deze scholing is reeds geaccrediteerd á 2 uur voor huisartsen (ABC1). De accreditatie is nog in aanvraag bij NVvPO, V&VN en VSR.

Aankomende september komt de nieuwe NHG-Standaard Diabetes uit. In samenwerking met Stichting Langerhans organiseert HuisartsenOZL op woensdag 13 oktober een nascholing over de nieuwe NHG-standaard DM2.

 

Hierin zullen grote veranderingen komen in de medicamenteuze behandeling van onze patiënten. De nieuwe NHG-Standaard Diabetes Mellitus type 2 zal voor een deel van de patiënten in de eerste lijn drastisch veranderen door een bredere inzet van SGLT2-remmers en GLP1-analogen. In één avond wordt u wegwijs gemaakt in deze nieuwe Standaard. De scholing wordt gegeven door twee ervaren kaderhuisartsen diabetes en is ontwikkeld in samenwerking met het Nederlands Huisartsen Genootschap en de DiHAG. In deze scholing gaan we aandacht besteden aan hoe het nieuwe stappenplan van de NHG-Standaard DM2 toe te passen in de dagelijkse praktijk: hoe doe je dit  - samen met de patiënt - in de praktijk?

 

Dit zal gebeuren aan de hand van onderstaande vragen doen, in combinatie met casuïstiek:
1             Welke patiënten met DM2 hebben een hoog risico en een indicatie voor deze nieuwe behandelingen? Hoe weet je en bepaal je dat in de praktijk?
2             Uitleg hoe en waarom de SGLT2-remmers en GLP1-receptoragonisten werken? Wat kan ik ervan verwachten qua HbA1c daling, maar ook op harde eindpunten? Zijn deze middelen echt veilig?
3             Wat zijn de risico’s en aandachtspunten bij het inzetten van deze middelen? Wanneer moet je terughoudend zijn met het starten ervan, of de behandeling ermee zelfs staken? U krijgt een aantal praktische handvatten hiervoor.
4             Wat te doen als iemand al goed ingesteld is op andere bloedglucoseverlagende middelen?
5             Wat te doen als iemand al wordt behandeld en op zijn persoonlijk HbA1c streefwaarde zit?
6             Wordt iedere behandeling vergoed? Welke combinaties van medicatie zijn mogelijk, en wat wordt er vergoed?

 

Kosten
POHs in dienst van HOZL zijn vrijgesteld van kosten. De kosten voor externen bedragen € 40,- per deelnemer excl. BTW. 


Locatie:

  • Webinar Geek
  • Deze scholing wordt online gegeven via Webinar Geek. De inloggegevens en instructie voor Webinar Geek worden ca. 2 weken voorafgaand aan de scholing verzonden door Stichting Langerhans.
  • . .