Procedure bij acute PG-crisis in de regio Parkstad waarvoor een IBS-beoordeling noodzakelijk is
1. Huisarts neemt contact op met Zorgpunt Oostelijke Mijnstreek om IBS aan te kondigen en te vragen naar beschikbaarheid IBS-bed. (NB: tijdens kantooruren kan dit ook een regulier WZD-bed zijn; het ZorgpuntOM is hiervan op de hoogte).
a. Zorgpunt doet eerste triage: er dient een verdenking op cq diagnose dementie te liggen voor IBS-opname in een VVT-instelling.
b. Bij twijfel huisarts over aanvraag ‘beoordeling IBS’: ZorgpuntOM neemt contact op met Zorgbemiddeling VVT-aanbieder met beschikbaar IBS-bed en vraagt hun SO contact op te laten nemen met HA.
2. De huisarts neemt telefonisch contact op met de crisisdienst Mondriaan Ouderen (088-5066262), licht de situatie toe en geeft aan waar een bed beschikbaar is.
3. Beoordeling door psychiater of SO van Mondriaan Ouderen.
4. Het ZorgpuntOM neemt contact op met de zorgconsulent van de VVT-Instelling met het beschikbare bed. Het ZorgpuntOM houdt de regie op het proces.
• Als bij ‘vaststelling crisis-PG met verzet/ IBS’ geen passend WZD-bed vrij is in de regio Zuid-Limburg, betekent dit dat de ‘VVT-partner met postcodegebied klant’ een passend bed buiten de regio zoekt.
5. Als de IBS wordt afgegeven: terugkoppeling vanuit de psychiater crisisdienst Mondriaan richting ZorgpuntOM dat IBS (niet) is toegekend. ZorgpuntOM licht de zorgbemiddeling van betrokken zorginstelling in.
6. Zorgpunt informeert de HA of IBS wel/ niet is toegekend. Huisarts stuurt via Zorgdomein medische overdracht naar VVT-aanbieder waar patiënt wordt opgenomen.
7. Patiënt wordt opgenomen op een PG-verpleegafdeling.
8. Psychiater crisisdienst Mondriaan maakt melding in Khonraad en stelt een werkdiagnose. Zorgconsulent VVT-aanbieder kan in systeem kijken wie nog meer betrokken is bij klant en kan desgewenst betrokkenen verzoeken om contact met SO op te nemen.